YL2 (1)

Kontakt
Tlf. + 45 20 76 21 06
Mail: yun.ladegaard@necto.info

 

Uddannelse

Ph.d. i Psykologi, Københavns Universitet (2018)

Cand.psych./erhvervspsykolog, Aalborg Universitet (2009)

 

Fagområder

Arbejds- og organisationspsykologi

Arbejdsmiljø, trivsel, organisering og ledelse

Mental sundhed og stressforebyggelse

Forskning og evaluering

Udbredelse af forskningsbaserede indsatser

 

Yun Ladegaard

15+ års erfaring

Yun Ladegaard har over 15 års erfaring med ledelse og udvikling af forskningsbaserede indsatser, som fremmer trivsel og forebygger stress på arbejdspladsen. Med en dyb faglig ekspertise og praktisk erfaring inden for psykologi, arbejdsmiljø og bæredygtige ledelsesstrategier har hun gentagne gange skabt målbare forbedringer i både medarbejdertilfredshed og organisatorisk produktivitet. Hun har stået i spidsen for komplekse projekter, der spænder fra digitale læringsplatforme til tværfaglige forskningsprogrammer, og har udviklet metoder, der hjælper organisationer med at tilpasse sig nye krav til bæredygtighed og psykosocialt arbejdsmiljø. Yuns arbejde med skræddersyede løsninger gør hende til en værdifuld partner for virksomheder, der ønsker at opbygge robuste arbejdsmiljøer, som både fremmer medarbejdernes trivsel og øger konkurrenceevnen.

Yun har udgivet en række videnskabelige artikler og bøger

Erfaring

Udviklingsdirektør, Necto (2023-nu) // Direktør for Erhverv & Økonomi, Fonden Mental Sundhed (2020-2023) // Leder af Erhvervsrettede Indsatser, Center for Psykisk Sundhedsfremme (2018-2020) // Forsker, Institut for Psykologi, Københavns Universitet (2013-nu) // Forsker og psykolog, Arbejds- & Miljømedicinsk Afdeling Bispebjerg Hospital (2010-2013)

Tidligere har hun haft en række forskellige studie- og ungdomsjobs, herunder i rekrutteringsbranchen, daginstitutioner, postvæsenet og detailhandlen.

Udvalgte aktiviteter

Bæredygtig Ledelse og Arbejdsliv (2019-2022): Ansvarlig for udvikling og afholdelse af stressforebyggende kurser og træning i bæredygtigt arbejdsliv for ledere og medarbejdere. Både fysiske og digitale forløb.

Smut ud – tværfagligt forskningsprojekt (2020-2023):Udvikling af digital læringsportal, train-the-trainer-program og forskningsevaluering. www.smutud.dk

Udvikling af viden og værktøjer til at fremme kontorarbejde i udendørs omgivelser og undersøgelse af, hvilken effekt det har på mental og fysisk velbefindende samt arbejdskapacitet.

Ageism og intergenerationelt arbejdsklima (2019-2023): Forskningsprojekt ved Københavns Universitet, som undersøgte sammenhænge mellem aldersopfattelse, relationer mellem forskellige aldersgrupper og trivsel på arbejdspladsen.

Projekt Arbejdsskadesystem (2013-2018): Ledelse af et omfattende forskningsprojekt om håndtering af arbejdsrelaterede mentale lidelser på arbejdspladser og i det danske arbejdsskadesystem.

COPESTRESS Projektet (2010-2013): RCT-forsøg om effekten af forskellige typer stressbehandling samt undersøgelse af arbejdspladsers indsats under og efter længerevarende sygemeldinger.