Nyhedsbrev – Juli 2024

Dato

Bliv klogere på lederes egen trivsel – og få et overblik over aktuelle projekter 
Ledere står overfor høje krav og et højt stressniveau i deres arbejdet. I samtalen om stress er ledere primært blevet set som et redskab, der har til opgave at afhjælpe medarbejdernes trivsel. Men når ledere er stressede, kan det have alvorlige konsekvenser for trivslen, kvaliteten og produktiviteten på arbejdspladsen. Derfor satte Necto Learning Lab i slutningen af 2023 fokus på dette vigtige emne. Her blev der udvekslet ny viden og erfaringer om forebyggelse og håndtering af stress blandt ledere.     I opsamling fra Necto Learning Lab om leders trivsel kan du blive klogere på betydning af at arbejde med leders trivsel, få overblik over igangværende projekter og finde konkrete værktøjer til arbejdet med trivsel blandt ledere. Opsamlingen finder du her.

Få hjælp til at øge jeres egen trivsel, blive en attraktiv arbejdsplads – og et godt eksempel  
Necto søger små og mellemstore private virksomheder, der er interesseret i at styrke trivsel og mental sundhed. Vi søger virksomheder, der har lyst til at deltage i et eksperiment, hvor vi over en kort periode tester en metode, der med en lille indsats og begrænsede ressourcer kan forbedre mental sundhed, psykisk arbejdsmiljø og trivsel på arbejdspladsen. Formålet er gøre jeres virksomhed til en attraktiv arbejdsplads, der både i handling og ord viser, at I går op i medarbejdere og lederes trivsel; så I kan tiltrække og tilknytte dygtige medarbejdere og sikre produktivitet, kvalitet og effektivitet. Metoden er at sikre at både ledere og medarbejdere bliver inddraget for at finde de rigtige problemer og udvikle en mindre adfærdsændring, som testes i et konkret eksperiment på 6 uger. Hele processen styres af professionelle konsulenter i samarbejde med jeres virksomhed, og alle møder faciliteres af Nectos konsulenter. Det er gratis at være med – det koster den tid I bruger på at planlægge, gennemføre og evaluere et eksperiment, der styrker trivslen i jeres virksomhed. Derudover kan I være med til at hjælpe andre virksomheder i branchen ved at deltage i eksperimentet. Vi forventer at kommunikere og udbrede dele af løsningerne til andre virksomheder i jeres branche. Hvis I er interesseret i at vide mere, kan du læse om eksperimentet her. Du er også velkommen til at kontakt Eva Jakobsen på eja@necto.info.

Invitation til Necto Learning Lab: Fra viden til praksis 
Deltag i vores næste Learning Lab, hvor vi undersøger, hvordan vi kan omsætte viden til praksis i danske SMV’er. Fokus er på aktører som arbejdsmiljøprofessionelle og videnscentre, der arbejder systematisk med mental sundhed. Learning lab er en samskabelsesproces med udvalgte aktører, som sammen identificerer og deler værdifulde erfaringer fra praksis. Vi vil efterfølgende formidle resultaterne, blandt andet her i nyhedsbrevet. Der vil deltage forskere og arbejdsmiljøprofessionelle, myndigheder og parter. Du kan læse mere her. Hvis du ønsker at deltage og arbejder med arbejdsmiljø i praksis, send os et par linjer om hvorfor du ønsker at deltage og hvad du kan bidrage med i processen til yun.ladegaard@necto.info.  Learning Lab C løber af stablen mandag den 26. august 2024 kl. 12:00-16:00 centralt i København. Der vil være frokost og andet godt i løbet af arrangementet, og det koster ikke noget at deltage udover dit faglige bidrag.  

Er du Nectos nye arbejdslivskonsulent? 
Brænder du for at igangsætte, facilitere og styre nytænkende indsatser for at øge trivsel og mental sundhed i små og mellemstore virksomheder? Så er det måske dig, vi leder efter!   Necto er lige nu på udkik efter en ekstra kollega til vores team. Som arbejdslivskonsulent kommer du til selvstændigt at arbejde med både udvikling og gennemførelse af brancherettede projekter, koncept- og metodeudvikling etc. Du kan læse mere om Necto på vores website www.necto.info. Samtidig er du velkommen til at kontakte direktør Morten Mølgaard Jensen på mmj@necto.info. Vi vil gerne have din ansøgning hurtigst muligt og senest den 14. august 2024. Vi forventer at holde samtaler i uge 35/36.   Du finder hele stillingsopslaget her.

Stresskonferencen 2024 – tak for fornøjelig og lærerig dag i Cirkusbygningen  
Necto var for første gang medarrangør, da Stresskonferencen 2024 løb af stablen d. 6. juni 2024. Med mere en 600 fagfolk fra hele landet samlet i den smukke og atmosfærefylde Cirkusbygningen i København kunne konferencen kun blive en fornøjelse – og det var den i højeste grad.     Dagen var pakket med veloplagte, skarpe oplæg fra nogle af landets dygtige forskere og praktikere. Undervejs indtog Ann-Christina Matzen Andreasen, Susanne Ekman, Karsten Lauritzen, Jeppe Zielinski Nguyen Ajslev, Grit Munk, Carmen Sandi, Pia Hauge Bentsen, Mette Kjærgaard Svendsen, Tanja Kirkegaard, Jan Heiberg Johansen og Lill Palmblad scenen med oplæg om alt fra teknologi, overvågning og arbejdsmiljø over ledelsesstress og usund politisk arbejdskultur til hjernen og stress med udgangspunkt i den nyeste internationale hjerneforskning. Professor Lars L. Andersen stod for dagens fysiske afbræk og Heidi Bisgaard inviterede til fællessang fra morgenstunden og som afrunding på dagen. Tusind tak fra os i Necto til alle, der deltog og bidrog til en både fagligt og menneskelig forrygende dag.    Materialer og billeder fra dagen findes på www.stresskonferencen.dk.

Flere
nyheder