Learning Lab

Her kan du finde materialer fra Nectos afholdte og kommende Learning Labs

Materialer fra Necto Learning Lab til download

Vi har her stillet materialer fra Nectos Learning Labs frit tilgængeligt til download

Necto Learning Lab er en tilbagevendende aktivitet, hvor Necto samler landets dygtigste forskere og praktikere inden for mental sundhed i danske SMV’er.

Afholdte Learning Labs

Learning Lab: Lederes egen trivsel og arbejdsmiljø

Learning Lab A: Hvilke brancher og jobtyper er hårdest ramt?

Learning Lab B: Effektive indsatser for psykosocialt arbejdsmiljø i SMV’er: Hvad virker og Hvorfor?

Learning Lab C: Brobygning: Fra viden til praksis

ll - leder

Learning Lab: Lederes egen trivsel og arbejdsmiljø

Nectos første Learning Lab blev afholdt 1. februar 2024 og satte fokus på lederes egen trivsel og arbejdsmiljø, med ni skarpe indlæg og perspektivrige snakke om, hvordan vi sammen løfter den vigtige dagsorden på de danske arbejdspladser.

Learning Labbet blev holdt i samarbejde med Lederne – Danmarks største lederorganisation og Lill Palmblad og bød på oplæg om en række projekter med fokus på leders trivsel.

Opsamlingsnotat

Learning Lab A:
Hvilke brancher og jobtyper er hårdest ramt?

Necto Learning Lab A blev afholdt 11. april 2024 og satte fokus på, hvilke særlige udfordringer danske SMV’er oplever i det psykosociale arbejdsmiljø. Vi dykkede ned i, hvilke brancher og jobtyper, der er hårdest ramt og hvilke årsager der ligger bag.

Download

Opsamlingsnotat

 

Præsentationer fra dagen

Megatrends, IRIS group

NOA-L, Arbejdstilsynet

Hvem tilgår mentale sundhedsydelser?, Dansk sundhedssikring

Patienter med psykiske symptomer, Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling, Bispebjerg Hospital

 
IMG_2362
SkipperPhotography_251

Learning Lab B:
Effektive indsatser for psykosocialt arbejdsmiljø i SMV’er: Hvad virker og hvorfor?

Necto Learning Lab B løb af stablen onsdags d. 15. maj 2024. Sammen med en gruppe af nogle af de førende forskere i Danmark og relevante parter og centrale aktører på området kortlagde vi den bedst tilgængelige viden om interventioner for bedre mental sundhed i SMV’er, herunder hvad der virker for hvem, hvorfor, og hvilke barrierer og muligheder eksisterer for virkningsfulde indsatser.

Download 

Opsamlingsnotat

  
Yderligere materiale fra dagen
Forskerne fortæller

Her giver Christian Dyrlund WålinJacobsen, lektor ved CBS, et indblik i relevant forskningsviden om effektive indsatser for at styrke den mentale sundhed i SMV’er.

Download præsentationen her

Her giver Peter Hasle, professor ved Syddansk Universitet, sine perspektiver på vigtige overvejelser i forhold til at arbejde sammen med danske SMV’er om at styrke den mentale sundhed i arbejdslivet.

Download præsentationen her

Her giver Kasper Edwards, lektor ved DTU, et kort indblik i et design or interventioner i SMV’er, der bygger på inddragelse og eksperimenter – og som med stor succes er blevet afprøvet på en række arbejdspladser.

Download præsentationen her

Learning Lab C:
Brobygning: Fra viden til praksis

Necto Learning Lab C samlede mandag d. 26. august 2024 over 50 praktikere – arbejdsmiljøprofessionelle og forskere – til et Necto Learning Lab, hvor vi inspirerede hinanden med viden og erfaringer med at omsætte forskning om trivsel og mental sundhed til virksomhedernes virkelighed og hverdag.

Download

Opsamlingsnotat kommer snart

IMG_4790